Nieuwe leden altijd welkom bij werk & denk-groep

Stichting Goshamadeed, stichting voor de welzijn van Afghaanse gezinnen, is altijd op zoek naar nieuwe leden voor haar werk&denk-groep. De activiteiten van stichting Goshamadeed gaan groeien, daarom zijn we op zoek naar nieuwe leden om mee te denken en mee te werken in de werkgroep.

Op vrijdagavond, om de twee weken, zijn we van 19:00 tot 21:00 uur aanwezig op het volgende adres: Meijhorst 20-01, 6537 GA Dukenburg. Graag eerst via de telefoon of e-mail een afspraak maken. Voor onze activiteiten gebruiken we ook lokale wijkcentra.


Introductie en doel
Stichting Goshamadeed wil bewoners van buitenlandse/Afghaanse afkomst, op allerlei manieren in het contact brengen met andere bewoners in Nijmegen en omgeving.
Sinds februari 2006 organiseert Goshamadeed activiteiten in Nijmegen, voor vrouwen en hen gezinnen van Afghaanse afkomst. Al onze activiteiten zijn  gericht op de integratie van verschillende bevolkingsgroepen in een ontspannen en vrolijke sfeer.

Wie
De werkgroep Goshamadeed bestaat uit een tientalen deelnemers uit Nijmegen en omgeving. De meeste van ons zijn vluchtelingen van Afghaanse afkomst. Ons leven is druk, iedereen is opzoek naar iets, ook bezig met zoeken naar werk. Wij kunnen geen bannen creëren of de arbeidsmarkt verbeteren, maar wij hebben wel veel ideeën, willen iets opbouwen en ontwikkelen, verder integreren in de samenleving, van elkaars ideeën leren, en nadenken over een zinvolle toekomst. Ondertussen helpen en ondersteunen we elkaar met het oplossen van bestaande problemen.

Wat hebben we gedaan
In 2006 hebben we een netwerk en een goede vertrouwensrelatie onder elkaar opgebouwd, tijdens de maandelijkse bijeenkomsten met Afghaanse vrouwen. In 2007 hebben we voorlichtingsbijeenkomsten en open dagen georganiseerd.

Resultaat
De maandelijkse bijeenkomsten waren inspirerende ontmoetingen; er is druk gediscussieerd over het dagelijkse leven en over maatschappelijke onderwerpen, als opvoeding van jonge kinderen, gezondheidszorg, onderwijs, vrijetijdsbesteding, en over voor jezelf zorgen. Er is aandacht besteed aan hoe je depressieve momenten voorkomt, en er is vooral vaak gelachen en genoten van de momenten samen. Op deze manier was het mogelijk om je netwerk te vergroten.

Criteria voor nieuwe leden
Om de werkgroep te verbreden zoekt de werkgroep nieuwe deelnemers. Het belangrijkste criterium voor de nieuwe deelnemers is dat:
·    hij/zij via kennismaking met nieuwe mensen en organisaties de eigen capaciteiten voor een zinvolle toekomst verbreid.
·    men mogelijkheden wilt onderzoeken om eigen en andermans dromen te realiseren of in ieder geval die dromen helder te krijgen.
·    samenwerken met anderen kan een uitdaging zijn, evenals het samen met anderen bedenken en organiseren van bijeenkomsten en activiteiten.
·    het streven is dat de communicatie in het Nederlands zal zijn. De beheersing van de Nederlandse taal is dus noodzakelijk.

Planning
Stichting Goshamadeed wil nieuwe contacten met andere Nederlanders ontwikkelen en de werkroep vergroten om gezamenlijk activiteiten uit te voeren om de samenleving met anderen te verbeteren.
De werk&denk groep van stichting Goshamadeed wordt gesteund en financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen gemeente@nijmegen.nl en www.oranjefonds.nl  en de Oranje Fonds. Onkosten als organisatie, administratie, locatie en verblijf gedurende de bijeenkomsten worden vergoed.
Voor meer informatie

U kunt contact opnemen met de oprichter van de stichting, mevrouw Storay Ahmadi, tel. 06-19407031, e-mail storay64@hotmail.com en website www.goshamadeed.web-log.nl

Ieder vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur zijn we aanwezig op het volgende adres: Meijhorst 20-01, 6537 GA Dukenburg.
Ieder dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 is er tijd en ruimte voor ontmoetingen. Graag eerst via de telefoon of e-mail een afspraak maken.
Voor onze activiteiten gebruiken we ook locale wijkcentra.


U BENT VAN HARTE WELKOM !