Activiteitenoverzicht


Stichting Goshamadeed wil de participatie en integratie van vluchtelingen en de Nederlandse samenleving bevorderen. Hierbij werkt de stichting samen met andere welzijn,  sociale en maatschappelijke organisaties.

Sinds 2013 werkt stichting Goshamadeed samen met het Huis van Compassie in Nijmegen:

De stichting Goshamadeed geeft  individuele adviezen, voorlichting en in groepen. De voorlichting gaat over verschillende thema’s:
·         mensenrechten,
·         gezondheid en samenleving.
·         Gericht op participatie en integratie.


Groepsbijeenkomsten:
Jaarlijks houden we ongeveer 8 groepsbijeenkomsten.

Individuele gespreken:
Op individuele basis doen we dit op afspraak.


Conversatiegroepen:
In samenwerking met het COiL( Centrum Ontmoeting in levensvragen) en met het Huis van Compassie organiseert de stichting Goshamadeed  sinds 2 jaar conversatiegroepen. Voor alle bewoners in Nijmegen. We bespreken met elkaar een thema en wisselen ervaringen uit.


Taallessen:
Taal is de basis voor de communicatie en om te integreren binnen de maatschappij. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven om de Nederlandse taal te leren. Deze taallessen zijn bedoelt voor mensen waarvoor het reguliere aanbod aan taallessen een te  hoge drempel vormt. Vanuit ons netwerk en het netwerk vanuit het Huis van Compassie kunnen wij dit laagdrempelig aanbieden.

Dit doen wij door wekelijks lessen aan te bieden. Deze lessen worden gegeven door een gecertificeerd taaldocent.



Open dagen:
Stichting Goshamadeed organiseert twee keer per jaar een open dag. Op de internationale vrouwendag houden we een open dag. Daarnaast  is in het najaar een bijeenkomst. We  kiezen dan een thema vanuit de geschiedenis. De open dag dient ervoor om mensen in contact te brengen met onze stichting, ontmoeting en verdieping in een actueel onderwerp.


Tentoonselling:
In samenwerking met het Huis van Compassie heeft de stichting Goshamadeed  in november 2017 een tentoonstelling gepresenteerd over het werk van Dutch Relief Alliance en Oxfam Novib in Afghanistan. Deze bestond uit meer dan 40 fotos en schilderijen. De expositie gaf een indrukwekkend beeld van het leven in Afghanistan. De tentoonstelling is geïntroduceerd met verschillende rondleidingen, gegeven door de Afghaanse kunstenares Fardiana Zarifa Tabibzada, Mohammed  Hotak,  Rasuli Faqiri en Storay Ahmadi  van  de stichting Goshamadeed. Wij zijn van plan om in de toekomst meer activiteiten te organiseren gericht op geschiedenis, kunst en cultuur.


Overige activiteiten:

·         Theatervoorstelling over huiselijk geweld

·          Project moeders en dochters

·          Project Europese cultuur en geschiedenis

·          Project Ontmoetingsdag “verloren vrienden”

·          Wandelproject

·          Cursus gezondheidszorg

·          Cursus versterken van eigen identiteit

·          Bezoek aan de filmhuis

·          Bezoek aan het zwembad met vrouwen

·          Stadswandelingen

·          Etc…


Opzetten en uitvoeren van bovengenoemde projecten en activiteiten was met samenwerken van het Welzijnszorg organisatie Tandem, GGZ Nijmegen, Gilde Nijmegen en het NIM maatschappelijk werk gerealiseerd.


Om de mensen bekend te maken met Goshamadeed en andere stichtingen en organisaties, heeft Goshamadeed vanaf het begin veel tijd besteed aan het bezoeken van Afghaanse families. Tijdens deze bezoeken kregen de mensen informatie over Goshamadeed als stichting en haar activiteiten en doelen en vroeg men aan welke activiteiten men behoefte had. Soms kwamen tijdens deze gesprekken ook problemen naar voren. Waar mogelijk hielp de stichting hen in contact te komen met de juiste instantie.


Informatie geven:
De activiteiten van Goshamadeed staan open voor alle inwoners van Nijmegen. Er zijn ook veel geïnteresseerden van andere nationaliteiten die aan onze activiteiten deel hadden genomen. De stichting biedt aan mensen, niet afkomstig uit Afghanistan, de mogelijkheid kennis te maken met de oosterse/Afghaanse cultuur en haar mensen. Door deelname van Nederlanders kunnen Afghaanse mensen weer kennis maken met de Nederlandse samenleving. Op deze manier kunnen we samen een mooi, optimaal leven opbouwen. Leren is een kunst. Je bent nooit klaar met leren. Tijdens elkaar beter leren kennen, maak je beter omgaan met elkaar.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten